Blogg

Lyxiga privatplan

Som vanlig medelklass människa är ett kommersiellt flygplan som tar oss på solsemester någonstans förmodligen det enda vi kommer sätta vår fot i, men det finns de människor som har turen att kunna köpa sig ett alldeles eget flygplan för sina resor. Ett Gulfstream G550 för $61.5 miljoner eller Bombardier Global Series i samma prisklass är vad de flesta anser som lyxiga privatplan, och man måste hålla med dem. Kunna köpa sig ett plan för den summan pengar är inte dåligt alls, det är något en vanlig medelklass knegare som jag själv aldrig kommer kunna ha råd med. Men det finns en lyckligt lottad skara människor, inte så många än dock, som har råd med mer än så. Dessa tar kommersiella plan och förvandlar dem till privata flygande palats. Bland de mest kända av dessa i senare tid är Donald Trumps $100 miljoner Boeing 757-200 business jet.

Special inredda

För att möta den efterfrågan som finns på dessa så har Airbus och Boeing börjat sälja VIP versioner av sina trafikflygplan under Airbus Corporate Jet och Boeing Busienss Jet märkena. Medan de flesta av dessa plan är baserade på mindre Airbus A320 serier eller Boeing 737 modeller, tog en ny VIP omvandling lyx till en helt ny nivå. En väldigt lyckosam, rik och konfidentiell klient köpte sig en personligt anpassad Boeind 747-8 som färdigställdes av Greenpoint Technologies i Kirkland, Washington. Dess otroliga 444,6 kvadratmeter stora yta innehåller bland annat ett vardagsrum, ett kontor och en massiv matsal.

Designat som du vill ha det

Designat som du vill ha det

Detta plan är det längsta och näst största flygplan som någonsin byggts, det drivs av fyra General Electric GEnx motorer och kan flyga nästan 129 sjömil nonstop. Det är även detta plan man valt som presidentens nya plan och det kommer alltså bli nya Air Force One. Priset för en jumbo jet är $367 miljoner, och det är innan all lyx lagts till. För att kunna ge detta plan den känslan av ett lyxigt hem som eftersöktes så är alla skåp och komponenter specialdesignade och platsbyggda, självklart användes bara de finaste materialen. Bara själva vardagsrummet är helt spektakulärt med sina ljusa toner och gyllene inslag. Men detta kan man så klart få precis som man vill, alla plan byggs efter kundens specifika önskemål.

Lyxigare än hotell

Bara själva sovrummet med dess dubbelsäng ger den där lyxiga känslan man är ute efter när man lägger ner så mycket pengar på något, här finns så klart en loungedel med soffa och tv där man kan koppla av. Detta är långt ifrån de mindre privata flygplanen som flyger runt i världen och det kan till och med få världens lyxhotell att se föråldrade ut. Har man denna summa pengar att lägga på ett privatflygplan är det givet att man jobbar mycket, därför finns även ett enormt kontor och ett konferensrum som även kan användas som middagsrum om det är nödvändigt. Eftersom Boeing 747-8 har en övervåning har man här uppe skapat en extra lounge, så ingenting på detta flyg saknas för att man ska kunna njuta av sin resa på allra bästa sätt.