Blogg

Mer om flygande bilar

Det många inte vet idag är att det faktiskt existerar flygande bilar och har gjort det sedan ett tag tillbaka. Det har pågått en utveckling i många år men det har inte dykt upp något praktiskt alternativ ännu för den vanliga människan. Den modellen som har tagits fram är en trehjuling som har plats med två personer och den använder sig utav ett tvåmotorigt system. Den har en maxhastighet på 180 km/h i luften och 160 km/h på marken.

Nackdelar

Problemet med att ha flygande bilar i dagens samhälle är att dels så är det en ekonomisk fråga och sedan behöver man gå igenom massa tillstånd, som t.ex. flygcertifikat. En flygande bil hade kostat minst tre miljoner svenska kronor, vilket i sig inte låter jättemycket för en flygande bil, men det finns massa praktiska nackdelar med att införskaffa sig en flygande bil.En nackdel är att en flygande bil behöver en betydligt större motor för att kunna drifta i luften, det som gör det till en nackdel är att bilen blir till en mycket större modell och idag använder sig många i världen utav ett garage. Garage existerar runt om hela världen och införskaffas flygande bilar så hade garagen varit tvungna att byggas om helt och hållet till ett större sådant.Finns miljontals garage som är ihopsatt med hus/lägenheter och i det allra flesta fallen hade man fått göra om hela boendet för att få plats med detta. Det görs flera styckna flygtester idag för att se om detta kan bli en verklighet, att det kommer existera är ju redan verklighet, men frågan är i vilken mån man kommer se det. För de personer som har sett på “Harry Potter” eller “Back to the future” har man länge funderat över om detta kan bli verklighet. Kommer man få se det som en vanlig trafikförbindelse är ju den stora frågan och den frågan är inget man kan svara på idag, det enda man kan svara på är att det inte kommer kunna ske på det närmsta åren då det är för många hinder i vägen och är en lång process. En annan praktisk nackdel är att även om man skaffar sig ett flygcertifikat och sedan passar på att flyga med bilen så kan det uppkomma stora problem, som t.ex. vart man skall parkera, vart man får parkera och även om det är person som gjort en brottslig handling, hur skall polisen stoppa personen i frågan? Det finns många frågetecken bland detta, men självklart har det även sina fördelar.

 

Fördelar

Våran utveckling går jättesnabbt gällande i princip alla ämnen man kan komma på, för ett antal år sedan hade människan skrattat om när det berättades om flygplan, datorer, mobiler etcetera. Idag är det fullt naturligt med dessa grejer, så vad är det som säger att flygande bilar inte kan bli verklighet? Visst det finns nackdelar med, men så är det med allt och människan genom åren har lyckats lösa det rätt bra. En annan fördel är att om man skall färdas långt så kommer det gå mycket snabbare att komma till sin destination.